Söndag...

01.03.2015 21:41

.... och dagens utflykt med buss (som är en upplevelse i sig) gick till Machico, en resa på ca 1 tim. Vädret var tyvärr inte det bästa och så fort man lämnar Funchal blir det kallare. Nåväl vi tog en en liten rundtur i den lilla staden (som visserligen är nästa största staden på Madeira, men säger inte så mycket). Lite marknad var det när vi kom. Vi tog en fika och klädseln är verkligen blandad. Från päls och handskar till trekvartsbyxor. Vi titade på stranden (tom) som bestod av sand transporterad från Sahara. Det är nog det närmaste jag kommer Sahara.

Kommer knappt ihåg vad vi gör från en dag till en annan, men vi gör alltid något. Igår hade vi tänkt gå på vinprovning på Blandy's, men det hade stängt kl 13 och vi hade ju lyssnat/tittat på damernas 3-mil innan så vi var lite sena. Det får vi ta en annan dag. Men vi passade i alla fall på att boka taxi till nästa lördags tur till flygplatsen.

Vi har också tagit busen till Praia Formosa och sedan gått efter en jättefin strandpromenad bort till den lilla fiskebyn Camara de Lobos, ätit lunch där och sedan gått tillbaka till Praia Formosa. En dag tog vi en annan variant. Åkte med annan buss och gick av en bit ifrån Camara de Lobos, gick dit tog en fika och gick till Praia Formosa där vi åt lunch och sedan tog bussen hem igen.

Mycket buss blir det...och för det mesta går det bra att få ta med Freja. Men vi råkade ut för en busschaufför som var lite hysterisk (fast det kan ju inte män bli...) i alla fall fick jag betala avgift för Freja (19,50 Skr) och så skulle hon ner i väska. Ja jisses, ni skulle hört, han gjorde minsann bara sitt jobb och vi fick gärna ringa hans chef, Emmanuel hette han... Vi protesterade egentligen inte, men han gick igång när vi sa att vi hade åkt buss nästan i 3 veckor utan att betala för hunden... 

Så nu är jag beredd, stoppar ner Freja i ryggsäcken innan och har betalning färdig...