Lördag den 26 juli 2014...

26.07.2014 18:09

... och nu tror väl ni att jag lagt av skriva... Nä inte då! Men alla vet väl hur mycket pensionärer har att göra.  

Vi har nyss kommit hem från trevliga vänbesök. Först en tur till Älvkarhed i Hälsingland, med besök bl.a på Ol-Anders hälsingegård. Där var det utställning av Mårten Anderssons verk, både akvarellmålningar och designmöbler (https://martenanderssondesign.se/sv/). Vi tog också en tur till vackra Söderhamn där jag kompletterade kaffemuggar hos Månses Design (https://www.mansesdesign.se/sv_products.php?class_id=21), en mugg från serien Take away. Undrar om jag får reklampengar... Vi hann även med ett besök på en av Hälsingegårdarna på världsarvslistan, Ersk-Anders, där blev det fika med underhållning av spelemän. 

Efter detta trevliga hälsingebesök bar det av till vänner i Lyckebo, Skytteklev. För er som inte har en aning om var detta ligger, så är det en stuga vid foten av Halleberg nära till härliga bad i Vänern. Vilket skedde, bad alltså, underbart skönt. Trevliga dagar även här. Vi tog en tur till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, där det pågår en utställning av Nordens främste akvarellmålare Lars Lerin!

Jag hann inte mer än komma hem till Borås igen, förrän jag fick telefon om att Nattens prinsessa börjar blomma. Denna vackra blomma har man inte så lång tid på sig att fota för den blommar bara en natt. Så snabbt ut till Viared och jag fick flera vackra bilder. 

Det har varit otroligt varmt denna veckan och resorna till Älvkarhed och Skytteklev företogs med bil. Min bil, som jag annars är nöjd med, har just nu bara ett litet  aber, AC:n fungerar inte, pajade förra året, men tillhör inte högprioriterade utgifter. Men vad sjutton, det gick bra att köra med vidöppna fönster, har ju en liten hund i bilen att tänka på också.

Efter en vilodag med lite tvätt, har det idag varit en tur till Limmared och Glasets Hus och utställning av bl.a. makarna Vallien. Limmared har många loppis och antikaffärer som också besöktes. Nog med kultur för denna dag som sedan avslutades med härligt bad i Dalsjön. Ett åskväder av sällan skådat slag följde därpå, med 9 mm regn på en halvtimme. Efter att ha blivit bjuden på en god middag, har Freja och jag återvänt till  hemmets lugna vrå.

Några bilder från senast veckan (och några tidigare i år) hittar du här.