Fredag den 1 augusti 2014...

01.08.2014 13:10

...och det vackra vädret fortsätter. Kan inte liiika varmt idag, men såå skönt. Denna veckan har gått i cykelns tecken. I måndgs tog jag bilen och cykeln bak och åkte ut till Svaneholm. Därifrån tog Anette, Freja och jag en cykeltur. Först via Seglora, vidare till utsiktsplatsen vid Liagärde. Där var det gott med lunch efter sega backar. Jag har en ny cykel, men vi är inte överens än... fel på växlar, sadeln ff inte rätt placerad, styret lågt och för lite luft i bakdäcket (luften borde jag ha kollat innan, sadeln ändrad en gång). Nåväl den fina utsikten när vi kom upp väl värd besväret. Därefter for vi vidare nerför backarna igen, men nu mot Rydal där vi senare tog oss ner till badplatsen vid St Hålsjön och unnade oss ett välförtjänt bad, sedan fika. Tack Anette för medhavd lunch. Därefter åkte vi via Rydal till Svaneholm., en härlig dag. Både Freja och jag slappade skönt i soffan på kvällen.

Tisdag blev det tur till cykelaffären för service. På kvällen blev det besök tillsammans med Gerd till caféet vid Kulturhuset för att lyssna på underhållning. Fullt på caféet förstås, men det fanns plats på soffor runtomkring. Skön kväll med ett glas rosé och lättlyssnat, bl.a. irländsk folkmusik.

Onsdagen hände inte så mycket mer än promenader med Freja och lite plock hemma. Jo men Elisabet, Zigge, Freja och jag var ju och fikade i Vänga kvarn, en härlig kväll. Torsdag dags för ny cykeltur, denna gången med Gerd och Leffe. Vi tog oss ut till Dalsjöfors (gånghesterbacken bara sååå seg) och cyklade till Rångedala och en bit till. Frukt och vätskestopp och vände tillbaka, inte så långt idag, ca 18 km blev det. Sadeln ff inte bra, med luft, styre och växlar var bra. Nytt besök till hos cykelhandlaren. 

Idag, fredag, blir det inga stora ovationer. Suttit vid datorn på förmiddagen, hanterat lite bilder, både "fådda" (tack Henrik) och egna. Läggs ut strax och kan kollas via länken till bildgalleriet....