Blogg

Fredag den 16 maj...

16.05.2014 10:42

...och jag känner mig något piggare efter att ha varit halvt däckad några dagar i en envis förkylning som kommit och gått under 4 veckor. Men nu bröt den ut på riktigt. Hoppas jag inte smittat några. En förkylning är ju ändå inget att gnälla över. Hann ändå med fikabesök hos kusin i Kinnarumma innan.

Nu ska värmen komma sägs det, det låter bra, det har regnat en del men det behövs ju också. Ska strax ta bussen ut till Dalsjöfors en tur till goda vänner. Åker gratis som pensionär, det gäller att utnyttja de förmåner man kan!

Imorgon är det Hundens dag i Borås, bra miljötränning för Freja. Så vi tar en tur till stan med Elisabeth och Zigge.

Söndagen den 11 maj...

11.05.2014 08:39

...och ett välbehövligt regn strilar lätt. Ambitioner att skriva ofta har jag, men vad händer när verkligheten kommer ikapp? Då blir det bara ambitioner...

Igår, lördag, var en dag med vackert väder, något kallt i vinden, men varmt i solen. Syrran och jag stod på bakluckeloppisen i Slottsskogen. Freja var med som försäljningsmagnet. Om det berodde på henne, de trevliga försäljarna eller det fina vädret är oklart. Vi sålde i alla fall helt OK. 

För övrigt har det varit mer eller mindre fullt upp som vanligt. Tur att jag bokar i min kalender annars har jag ingen aning om vad jag har gjort, nåväl om jag tänker efter kanske jag minns... 

Det har varit utbildning för valförrättare inför val till EU-parlamentet den 25 maj. Ni kommer väl att rösta!!! Säg inte bara att ni inte är insatta, det är inte jag heller, men någon fråga är väl viktig för er! Inte så svårt att kolla på nätet vad de olika partierna står för. Det är er rättighet och skyldighet att rösta. Här hittar ni lite kort information och här ännu mer.

Det har varit en hel del kompisträffar av olika slag, något med datorsupport, något med f.d. jobbarkompisar och det blev Bettys igen eftersom Freja är välkommen dit. 

Ja Freja ja, jag har fler gånger försökt klippa klorna på henne eftersom jag gjort det med tidigare hundar. Men detta lilla "ålaskinn" är helt omöjlig för mig, jag vill ju inte klippa fel. Så det blev en tur till Trimmet som också skulle få putsa henne lite, eftersom en del päls släppte. Men denna lilla dam har en stark ovilja att tilllåta någon att ta av hennes päls, men i alla fall så blev det lite tunnare på ben och öron. Men inte bak under svansen, så nu har hon två tofsar under svansen. Men vad gör väl det, hon är så vansinnigt söt ändå!

Idag är det match igen och jag håller tummarna för Elfsborg som möter Gefle IF borta. Det gick ju bra sist mot Mjällby, även om det var i sista minuterna som vinnarmålen kom.

 

Onsdag den 30 april 2014...

30.04.2014 16:26

... Valborgsmässoafton med andra ord. Jag hinner inte med! Nu går allt så himla fort. Tycker inte jag gör något speciellt, men när jag tänker efter är det en del som händer. Jag får backa en dag i taget för att komma ihåg (minnet är oroväckande kort). 

Idag har Freja och jag varit på privat akvarellkurs hos Lisbeth B i Brämhult (ja Freja letade mest saker att busa med). Åh så kul men ack så svårt.... Måla för mig är i min hjärna färglägga - måla motiv. Nu gäller det att tänka om.  Idag målade jag upp färgexempel på de färger jag har, numrerade och skrev färgnamn. Prövade på att pensla på vatten, lägga på färg, pensla vatten igen, mer färg. Prövade på att blanda några av färgerna på pappret. Fortsättning följer - nu gäller det för mig att våga, pröva och, viktigt, notert vilka färger jag använt/kobinerat. Inte kommer man ihåg det inte....

Igår var det ensamträning för Freja och jag passade påå att handla. Eftermiddagen var det dags för fikabesök i Viared, tre kära vänner sedan lång tid tillbaka som träffades, mycket trevligt tjöt.

Måndag var det tur till Linköping och hälsade på en annan kär vän sedan lång tid tillbaka. Freja var natruligvis med och fick träffa valpen Dante 10 månader. Bus och hålligång, Dante tränade sina manliga lustar...

Söndagen innebar IKEA-tur med annan kär vän, vi shoppade loss. Lördagen inleddes med träf med Knallekviltarna och på eftermiddagen blev inköp av jord och snöflinga och efter det plantering av balkonglådor (pelargpner inköptes i tisdags), blev bra. Hann också med en fika hos Gerd. 

Fredagen hade vi en trevlig dag med besök av syster och kusinkatten Lilly. 

Vädret ska man ju alltid skriva om också,  det  har varit SOMMAR nu i ett par veckor nästan, idag något kyligare. Självklart det är ju Valborgsmässoafton!  Snart blir det en tur till Statiosnparken i Fristad för att lyssna på körsång. Det blir nog dunjacka på för lite kyligt kändes det idag.

 

Torsdagen den 24 april 2014...

24.04.2014 10:44

.... nu ska jag inte komma med någon fånig kommentar om hur många månader det är till...

När här njuter vi i fulla drag av NUET!. Denna underbart vackra tid i Sverige som kallas vår! Jag tror inte kan finnas någonstans i världen som det är så vackert som detta. Nåja kanske några andra platser, men det är inte mycket som slår den skria grönskan som plötsligt exploderar. Nu är det sååå många gröna färger som inte går att beskriva.

Nog med lyriska kommentarer. Just nu ligger en valp i knät och jag har sytt lite glasunderlägg med henne i knät, vad gör man inte...

Påsken har varit lugn (så lugnt det nu kan bli med en valp). Men inga större aktiviteter bl.a. en förkylning och envist värkande diskbråck. Men ont krut ni vet... En tur till Hofsnäs blev det i alla fall och jag hade tur, det fanns fortfarande blåsippor att fota (som om jag inte tagit tillräckligt foton på sådana). Annars har det varit soffhäng. Inte så dumt det heller, bra böcker finns det, stickor och garn och TV. Westikusinen Chi-Chi har också hälsat på en stund - fast valpar ska hållas kort!

Låååångfredag den 18 april 2014

18.04.2014 13:12

...och dagen börjar bra som vanligt (jaja Freja är lite morgonpigg ibland och vill att jag ska vakna kl 5 men hon inser att det inte är läge att gå upp och vi somnar om). Promenad och lek mned Sigge. Det duggar lite smått men inte så farligt. Hem och slappa en stund (både Freja och jag). Sedan blev det en ny promenad med Kerstin, Frejas första långpromenad, passar väl bra på långfredag. Eftersom hon går lös bestämmer hon takten och hur länge hon orkar gå själv. Riktigt redig var hon.

Hemma skulle jag börja göra Janssons frestelse, men det får bli imorgon för jag blev inbjuden på mat till Dalsjöfors, Alberts privatrestaurang...

GLAD PÅSK på er alla!

Måndag den 14 april 2014..

14.04.2014 11:54

... som började med en regnig promenad med Sigge och Elisabeth. Nu skiner solen och det ser ut att bli en fin dag! Igår var vi på besök i Sandsjön där även den spanska vattenhundsvalpen Moltas var på besök, efter att ha Moltas varit avvaktande en stund, blev det snart en stunds härlig hundlek.

I lördags var Lisbeth B med make och jag (och några till) och sålde på Bellevue marknad. Inga stora förtjänster, sälja mycket billigt var ett måste för att få sålt ngt. Kul en dag, men inget jag gör varje helg... Men planerar, att tillsammans med syrran när det blir lite varmare, åka till Slottsskogen och försöka bli av med resten (lite till). Freja fick var med Gerd och var bl.a. på besök på Lyckans äpple i Bredared.

Förra veckan bestod annars av bl.a. möte med Veterenklubben (f.d. jobbet), "gamla kaffebordet" och åt tacos en kväll. En tur till Viared blev det på måndagen och fika på Nordängsgatan på tisdagen...

Ikväll är det fotboll, men det får bli "hemmamatch", d.v.s. i soffan framför TV:n.

Tisdag den 8 april...

08.04.2014 09:58

... och vi har nyss kommit in från en härlig promenad i ösregn. Ja det är faktiskt skönt, det gäller bara att vara rätt klädd. Freja fick leka med Sigge och då är det rätt OK att vara ute i regnet. Tyvärr är det någon människa som använder dungen ovanför Fiskedammen som toalett, på 3 ställen... mindre kul. Hundar är tyvärr förtjusta i det. Om det blir akut någon gång kan jag förstå...TAG MED LITEN SPADE!!!

Ftedag den 4 aptil 2014

04.04.2014 17:22

...och idag är lilla Freja 4 månader. Vi har nu "bott ihop" i 3 1/2 vecka. En inte allför lång tid. Men det händer mycket. Igår var det dags för en tur med nya cykeln och Freja i nya korgen. Det gick alldeles utmärkt, fast liiiite kallt. Hade bäddat med extra päls i korgen och hon frös inte. Fast jag undrar om det inte var lite kallt om hennes öron.

Många nya kompisar har Freja fått. De flesta mycket positiva, några gillar hennes bäst på avstånd.

Sedan har vi hälsat på kusin Lilly katt i Göteborg. Vi åkte buss och spårvagn, inga problem gör fräcka Freja. Det var full fart på leken så vänskapen byggs upp

Vi har också varit "på lokal". Inga större utsvävningar, men hon fick följa med in på Bettys på fika i onsdags. Förmodligen för att hon är sötaste valpen!

Onsdag den 26 mars 2014..

26.03.2014 17:26

...idag har vi haft fullt upp. Ja säg när vi inte har det. Nåväl, vanliga morgonbestyr sedan hundpromenad då vi hade turen att träffa Sigge med matte. Freja fick, efter promenad och lek, prova på att vara ensam igen. 

Efter detta tråkiga, men nödvändiga, tog vi promenad med ny cykelkorg för att hämta nya cykeln. Då passar naturligtvis inte korgen på styret (det får bli någon speciallösning). Premiärturen på cykel med Freja i korg gick om intet. Men det kommer att gå bra, för hon fick vara i korgen på pakethållaren och jag ledde cykeln.

Klockan två var det dags för möte  med Veteranpoolen. Inga allergiker och Freja fick delta.

Klockan tre kom kärt besök, Anton med mormor för att träffa nytillskottet. Freja visade sig från sin bästa sida (Freja: vaddå matte -  jag har väl bara bra sidor...).

Nu sover hon gott i mitt knä och jag försöker sticka några varv...


 

Söndag kväll...

23.03.2014 18:55

... och det är fullt upp! Just hemkomna från besök hos goda vänner. I förmiddags var vi också på utflykt till Sandsjön för att leka med jämnåriga spanska vattenhunden Moltas. Men Moltas är en försiktig gentleman och tyckte att fräcka Freja var en aningen burdus... men nästa gång blir det nog leka av. På tal om leka så var det "kusinträff" i Göteborg i fredags. Vi hälsade på katten Lilly som har träffat flera hundar, även där var  Freja leklysten, nu pratar katten och hundar inte samma språkl så det tog en stund innan dom var överens om att leka. Men sista timmen var det full fart, ena stunden jagade Lilly Freja och andra tvärtom. Det blir nog bra.

Vi väntar på den sköna våren, det blåser iiiiisande kallt. Har idag inköpt 1 st cykelkorg med tak, så nu ska det bli cykla av både för Freja och mig.

Några dåliga filmsnuttar på hund - och kattlekar nedan. Inte sååå lätt att filma levande djur... och så blåser det som sjutton....

www.youtube.com/watch?v=oe7GzLO0s6k

www.youtube.com/watch?v=cqMjoi4_OQw

www.youtube.com/watch?v=ClL_tAxyEuQ

youtu.be/SiM8-P_XRYA

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>