Blogg

Härliga höst...

08.09.2014 18:21

... fast den har knappt börjat. Förra veckan var det en fanstastisk sensommarvecka. Njöt varenda dag!! Dessutom var jag ordentlig och började vattengympa, 2 gånger i veckan är meningen, alltså har jag varit idag. Innan vattengympan blev det också en rask promenad  på ca en timme i skogen. 

Annars har det i helgen varit No Limit Street Art. En fantastisk festival med gatumålningar runt om i hela stan. Gick på en guidad visning i fredags och konstnärerna höll på för fullt, 2 timmars vandring och ca 4 km (så ni vet). Dessutom finns ett antal underbara smååååå gubbar utplacerade på väggar runt om i stan skapade av konstnären Isaac Cordal. För er som vill veta mer lär här.

Jag har även gått en liten sväng idag för att se hur verken blev som färdigmålade. Kommer att går runt på alla, har inte hunnit med alla än.

Annars rullar tiden på som den brukar. Just nu är det stickning och läsning, lite sömnad (2 tunikor - jag blev nöjd). Har preics läst ut Hjärta av jazz, en "feelgood"-roman. Dessförinnan var det Anna Janssons senaste och Arnaldur Indridasons senaste, men jag saknade Erlendur. Denna boken handlar om tid innan Erlendur kom in i bilden....

Usch vad jag är slö...

26.08.2014 17:23

   ... eller nej kanske inte förresten. Sommaren börjar lida mot sitt slut och som vanligt har jag njutit av goda vänners gästfrihet. Har varit i Norge, Viksjöfors (i Hälsingland om någon undrar), Skytteklev (vid Vänern om någon annan undrar), Åhus och Bromnölla (ligger i Skåne, med DET vet väl ändå alla), så inte att förglömma kortare turer i omgivningen. Badat på allehanda (kan jag använda det order här tro?) platser, bl.a. Vänern, Västersjön, Dalsjön m.fl.

Vädret kan ingen klaga på denna sommaren, ja det skulle förstås ha varit de senaste veckornas regnande. Men bra för svampen! Några besök i svampskogen har det varit och fler blir det.

Annars är det senste projektet sömnad av trikåtunikor, inne på nummer 2, tack Lisbeth för mönster. 

Nu är det snart dax att fortsätta med min "utbildning" i akvarellens svåra konst. Lite kviltsömnad blir det nog ockå (har köpt några fina tyger), måste läsa några böcker (har massor av uppskrivna som jag vill läsa), sticka lite på randiga tröjan i jeansfärgat lingarn. Dessemellan blir det såklart hundpromenader, fika med släkt och vänner, både hemma, borta och på café. 

HÄR och NU!!!

Fredag den 1 augusti 2014...

01.08.2014 13:10

...och det vackra vädret fortsätter. Kan inte liiika varmt idag, men såå skönt. Denna veckan har gått i cykelns tecken. I måndgs tog jag bilen och cykeln bak och åkte ut till Svaneholm. Därifrån tog Anette, Freja och jag en cykeltur. Först via Seglora, vidare till utsiktsplatsen vid Liagärde. Där var det gott med lunch efter sega backar. Jag har en ny cykel, men vi är inte överens än... fel på växlar, sadeln ff inte rätt placerad, styret lågt och för lite luft i bakdäcket (luften borde jag ha kollat innan, sadeln ändrad en gång). Nåväl den fina utsikten när vi kom upp väl värd besväret. Därefter for vi vidare nerför backarna igen, men nu mot Rydal där vi senare tog oss ner till badplatsen vid St Hålsjön och unnade oss ett välförtjänt bad, sedan fika. Tack Anette för medhavd lunch. Därefter åkte vi via Rydal till Svaneholm., en härlig dag. Både Freja och jag slappade skönt i soffan på kvällen.

Tisdag blev det tur till cykelaffären för service. På kvällen blev det besök tillsammans med Gerd till caféet vid Kulturhuset för att lyssna på underhållning. Fullt på caféet förstås, men det fanns plats på soffor runtomkring. Skön kväll med ett glas rosé och lättlyssnat, bl.a. irländsk folkmusik.

Onsdagen hände inte så mycket mer än promenader med Freja och lite plock hemma. Jo men Elisabet, Zigge, Freja och jag var ju och fikade i Vänga kvarn, en härlig kväll. Torsdag dags för ny cykeltur, denna gången med Gerd och Leffe. Vi tog oss ut till Dalsjöfors (gånghesterbacken bara sååå seg) och cyklade till Rångedala och en bit till. Frukt och vätskestopp och vände tillbaka, inte så långt idag, ca 18 km blev det. Sadeln ff inte bra, med luft, styre och växlar var bra. Nytt besök till hos cykelhandlaren. 

Idag, fredag, blir det inga stora ovationer. Suttit vid datorn på förmiddagen, hanterat lite bilder, både "fådda" (tack Henrik) och egna. Läggs ut strax och kan kollas via länken till bildgalleriet....

Lördag den 26 juli 2014...

26.07.2014 18:09

... och nu tror väl ni att jag lagt av skriva... Nä inte då! Men alla vet väl hur mycket pensionärer har att göra.  

Vi har nyss kommit hem från trevliga vänbesök. Först en tur till Älvkarhed i Hälsingland, med besök bl.a på Ol-Anders hälsingegård. Där var det utställning av Mårten Anderssons verk, både akvarellmålningar och designmöbler (https://martenanderssondesign.se/sv/). Vi tog också en tur till vackra Söderhamn där jag kompletterade kaffemuggar hos Månses Design (https://www.mansesdesign.se/sv_products.php?class_id=21), en mugg från serien Take away. Undrar om jag får reklampengar... Vi hann även med ett besök på en av Hälsingegårdarna på världsarvslistan, Ersk-Anders, där blev det fika med underhållning av spelemän. 

Efter detta trevliga hälsingebesök bar det av till vänner i Lyckebo, Skytteklev. För er som inte har en aning om var detta ligger, så är det en stuga vid foten av Halleberg nära till härliga bad i Vänern. Vilket skedde, bad alltså, underbart skönt. Trevliga dagar även här. Vi tog en tur till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, där det pågår en utställning av Nordens främste akvarellmålare Lars Lerin!

Jag hann inte mer än komma hem till Borås igen, förrän jag fick telefon om att Nattens prinsessa börjar blomma. Denna vackra blomma har man inte så lång tid på sig att fota för den blommar bara en natt. Så snabbt ut till Viared och jag fick flera vackra bilder. 

Det har varit otroligt varmt denna veckan och resorna till Älvkarhed och Skytteklev företogs med bil. Min bil, som jag annars är nöjd med, har just nu bara ett litet  aber, AC:n fungerar inte, pajade förra året, men tillhör inte högprioriterade utgifter. Men vad sjutton, det gick bra att köra med vidöppna fönster, har ju en liten hund i bilen att tänka på också.

Efter en vilodag med lite tvätt, har det idag varit en tur till Limmared och Glasets Hus och utställning av bl.a. makarna Vallien. Limmared har många loppis och antikaffärer som också besöktes. Nog med kultur för denna dag som sedan avslutades med härligt bad i Dalsjön. Ett åskväder av sällan skådat slag följde därpå, med 9 mm regn på en halvtimme. Efter att ha blivit bjuden på en god middag, har Freja och jag återvänt till  hemmets lugna vrå.

Några bilder från senast veckan (och några tidigare i år) hittar du här.

Måndag den 7 juli 2014...

07.07.2014 19:36

....morgonen började underbart med sol och värme (kanske liiite kvavt), men vid 13-tiden öppnade sig himlen och regnet bara vräkte ner! Nu har det värsta slutat, grått är det, men varmt i alla fall. Då är vinterns reseboende bokat och det blir Funchal, Madeira. Där har jag inte varit och det ska bli spännande! Nu blir det lite sticke framför TV:n. Senaste ryggsäcksprojektet klart, "fårsäck", d.v.s. mindre ryggsäck med fårmotiv, se bilder under bilder "Några av mina hobbyalster".

Torsdag den 3 juli 2014...

03.07.2014 10:53

...  ja så har den svenska sommaren anlänt, d.v.s regn...

Jaja, det är synd om de som jobbar och har semester. Vi som har semester jämt drabbas inte så hårt, även om vi också behöver sol. Men det är knappast någon idé att skälla på meterologerna som jag har hört ska ske. Är folk inte kloka?

Jag sitter här med en "tonåring" nu, hon håller på med allt, helst ska jag inte sitta vid datorn eller symaskinen, "se mig" gäller. Fast hon är ändå världens mysigaste lilla hund. Nu har hon tappat en av sina dubbla tänder. Jag hoppas på att den andra snart ramlar också för att spara några tusenlappar. Snart blir det rabiesvaccination, som hon måste ha till de flesta länder i Europa. För hon ska flyga i februari med mig, nu får hon vara i väska i kabinen tillsammans med mig.

Ikväll blir det ett besök i centrum, Agnes uppträder på scenen på Stora torget. Men jag är mest intresserad av folkvimlet så jag kommer inte att stå att knô med dom andra vid torget. Freja får vara hemma och det klarar hon bra nu flera timmar.

Söndag den 22 juni 2014....

22.06.2014 12:03

... och midsommarhelgen snart över. Har tillbringat trevliga dagar i Norge, dock utan att fira midsommar. Det gör man ju inte där. De har sin 17 maj istället, med liknande firande, fast ingen sill och potatis, ej heller jordgubbar. 

Det äri alla fall trevligt att träffa kusin med hustru, Freja var med så klart och har nu fått pass. Snart är det dags för nästa steg i passet, rabiesvaccination. Men det får bli i slutet av sommaren, först blir det tandutdragning. Hon har fått nya tänder, men 2 av mjölktänderna sitter kvar och vill inte släppa taget. 

Nu får det bli en promenad till centrum och lägga på helgens korsordslösningar. Ska också se m jag kan få tag på jordgubbar. Måste bara ätas i midsommarhelgen, oavsett och jag firat eller inte.

Onsdagen den 11 juni...

11.06.2014 23:17

... en stund till i alla fall...

Hade besök från Skåne förra veckan, trevligt som vanligt. Vi hann med guidade visningar på nya Textilmuséet och Skulpturbiennalen, inte att förglömma det årliga besöket på Hofsnäs.

Ingen rast ingen ro, efter detta bar det av till syrran i Götet på fredagen. Dags för ny backluckeloppis i Slottsskogen på lördagen. Sålde en del och en del var med tillbaka, det blir nog fler gånger.

Besök i mysiga Sandsjön med gofika på söndagen. Nu hade jag inte tänkt att denna blogg skulle bli verksamhetsberättelse mwn så blir det.

Denna vecka inleddes med tvätt och tork ute när vi äntligen fått torkvinda igen. Kompisfika på Kummel 6 tisdag em och på kvällen lite sommarfest  vid Kype med Veteranpoolen, boule och förtäring.

Dagen idag har varit lugn. Utbult & Borneby fick besök av fem f.d. jobbarkompisar och av mig för en trevlig stunds tjöt med en kopp kaffe eller två.

Nu får jag "stänga" för idag. Imorgon blir der tur till Brämhult för lite lapptekniksömnad, tänkte att Freja skulle få en egen övernattningsväska med fack för godis, mat, leksaker och hundpåsar.

Måndag den 2 juni 2014...

02.06.2014 10:38

....idag kommer väninnan från Skåne och hit för trevligt umgänge och måtte vädrets makter stå oss bi hela veckan!

Fredagen den 30 maj...

30.05.2014 10:50

... som vanligt förstår jag inte vart tiden tar vägen...Det har varit fullt upp som vanligt. En valp tar sin lilla tid, men hon är toppen! Förra lördagen var jag på Nostalgidag i Ulricehamn. Alla som började i gymnasiet 1964 var inbjudna, drygt 90 kontaktade och 65 kom, inte dåligt. En mycket trevlig dag och kväll. Tur att vi hade namnskyltar på oss... Några kände jag dock igen utan namnskylt. Söndagen tillbringade jag från 07-23.30 med att vara valadministratör för valet till EU-parlamentet. Trevligt att träffa folk även om jag som vanligt hade sett att det var fler som röstade. Det var 43 % som röstade i vårt distrikt. Har också varit på Änglagårdsresa i, för mig kända trakter, med f.d. arbetskamrater. Vi var hela 50 personer som hängde med och hade en trevlig dag med fint väder. Nu är det vårmarknad i centrum, Freja och jag tar en tur med Elisabeth o Zigge. 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>