Blogg

Födelsedag...

28.12.2014 22:51

... inte är det något att fira, i alla fall inte med kalas hemma längre. Nä nu för tiden njuter jag själv genom att gå ut och äta tillsammans med mina vänner. Förr om åren har det varit många kalas, mycket folk, bakat kakor, tårtor o godis etc... tills jag "kom på" att vad sjutton, alla andra hade jättetrevligt men jag hann inte prata med någon knappt... Så då blev jag "ego"och har firatpå restaurang i flera år. Bästa jag gjort!

Idag har det varit ruskväder...

10.12.2014 17:18

... snö på marken, snöblandat nedfall, lite blåsigt. Då är det tur att jag har hund så att jag kommer ut. Inte bara blir det hundpromenader. Det blir också kattletande. Det har väl inte undgått någon som läser Borås Tidning och Facebook att jag lyckats fixa så att syrrans katt försvann förra helgen (natten till den 1 december) vid besök här. Katten Lilly är en innekatt, knappt 2 år, chippad. Nyfiken som hon är, passade hon på att smita ut när jag öppnat sovrumsfönstret för natten. Nyfikenheten blev för stor. Vi letade på natten, kröp och letade under bilar och ropade. Därefter har vi gått igenom alla trädgårdar på Bergdalen, plus en del andra platser där svarta katter varit synliga. Hon är kastrerad, klorna är klippta och kolsvart.Polisanmält, lappat, anmält till Facebookgrupper, annonserat i BT flera gånger. Senast idag ute och letade vid vattentornet. Inget kul.

Snart advent...

26.11.2014 14:50

    ... och på fredag blir det uppsättning av adventsljus i fönster. Hösten är ju inte slut än så det känns lite tidigt. Särskilt som jag idag var och tömde mina balkonglådor. Pelargonerna är nu i krukor i trapphuset, vi får se om de duger att plantera om, klippa ner och sätta ut till våren.

Det ska bli mysigt att se alla pyntade fönster. Fast för den del verkar advent ha börjat redan för några veckor sedan. Men jag har fuskat liiite. Idag har jag putsat köksfönstret (resten sedan) och satt upp röda längder, dock utan tomtar. Jag har målat mitt kakel, från att ha varit skitgulbeige är det nu fräscht vitt och då kändes det bra att byta gardiner några dagar "för tidigt".

Annars haglar aktiviteterna (någon som är förvånad), styrelsemöten, fikastunder, furoshiki,julbord m.m.Nu dax för lite kaffe, sedan vattengympa och det blir nog lite kumihimoflätning framför TV:n ikväll. Imorgon blir det nog lite sömnad, en söt necessär med Betty Boop-mönster.

November är grå...

17.11.2014 10:16

.. snart sätter vi upp ljusstakar och då blir det bättre! Men snälla, vänta åtminstonde till fredagen innan 1:a advent. NU är FÖR tidigt.

 

Jag syr förstås, men nu har det tillkommit ny sysselsättning, Kumihimo. Jättekul enkel japansk flätteknik. Peerfekt att sitta framför TV:n med. Nu pågår tillverkning av 1 st hundkoppel, vackert julrött, men kommer även att matcha min röda vinterjacka och självklart passar Freja i rött!

Idag har veckan inletts med skön promenad med Kerstin, lite tvätt och nu blir det en kopp kaffe. Kan man ha det bättre?

Hej och hå...

06.11.2014 17:56

... nu verkar vintern stå på...tur... eller inte. Idag var det snö runt omkring, men inte på Bergdalen inte. Nästa vecka åker vinterdäcken då. Om 3 veckor ca är det advent, Ser fram emot att sätta upp adventsstakarna. Oj vad det går. I veckan har det varit casinobesök. Maten var god, underhållningen jättebra, spelet, ja siså där... Hittade ingen enhörning att spela på. Det har dom minsann i Las Vegas. Massa konstiga figurer tyckte jag och inte vann jag något heller, ja lite men dom spelades raskt upp. Det gäller att ha en budget. Nåväl en trevlig eftermiddag var det i alla fall med f.d. jobbarkompisar. 

Nu blir det symaskinen igen. Syr necessärer än, kul att sy och beställningar kommer och färdiga säljs.... inga vinster, självkostnadspris till nya tyger....

Halloweeeeen...

01.11.2014 19:10

.... blev en lugn tillställning. Efter besök på kyrkogården blev det en lugn hemmakväll. Godiset åt jag upp själv för ingen ringde på (inte var jag ledsen för det inte). Nu blir det nytt soffhäng efter att ha sytt 2 necessärer till, tänk på julen, bra presenter.... Finns länk från min förstasida vilka som är obokade nu. 

Imorgon ser jag fram emot kusinbesök från vårt kära grannland Norge. Ska bli mycket trevligt. Blir nog lite guidning på No limit och ett besök i stoffebutikken i Kinna (Skroten) på måndag.

Så blev det vintertid....

26.10.2014 12:41

.. hastigt och lustigt. Inte kom väl jag ihåg det igår, inte heller i morse. Men jag hade en lite hund som tyckte att vi skullegå upp kl 7 idag. Alla (ja nästan alla klockor ställer ju om självt nu för tiden). 

Nu har det blivit riktigt gråmulet. Men det är också en tid att njuta av. Innemys eller promenader i regnkläder. Just nu är jag inne i en necessärtillverkningsperiod (långt och bra ord haha). I alla fall är det jättekul atty sy nu. Förra helgen hade vi besök från Hälsingland, mycket trevligt. Igår blev det besök på Antikmässan. Tur att jag varken har plats eller råd att handla för det fanns massor av fina, fula och roliga saker. En fika på Divine med goda vänner blev det efteråt.

Hösten är sååå fin..

30.09.2014 11:58

    ... och vi bara njuter av härliga promenader! Ja lite annat, syr, vattengympar, träffar kompisar, går på bio, senast Medicin ("sådär"), imorgon blir det Min så kallade riktiga pappa. 

 

Igår kl 17.30...

22.09.2014 12:10

... blev det höst... haft en härlig helg, först besök hos vänner i Dalsjöfors, sedan direkt till Hönö för umgänge med släkt. Kanonväder ända fram till ca 17.30 då åskade det och började regna. Men då var jag redan hemma i Borås och hade hunnit ut med Freja innan.

Dagen idag inleddes med härlig promenad i regnet med Kerstin (och Freja förstås). Senare idag blir det fika med f.d. arbetskamrater, ikväll vattengympa i badhuset. Så är den här dagen klar. Imorgon kör vi sydag i Brämhult. På kvällen kurs i något jag inte har prövat på (finns faktiskt sådant haha), det blir glasfusing, återkommer om detta.

Som ni hör saknas inte sysselsättning, men jag hinner slappa i soffan, läsa lite och sticka lite också. Nu blir det strax lunch (isterband och potatismos), därefter promenad med Freja. Höst är mysigt!

Torsdag...

11.09.2014 11:27

... och en härlig skogspromenad på morgonen... Fotohantering vid datorn... Snart väntar vattengympa, men innan dess ska jag hitta lite tyger att ta med till Knallekviltarnas träff på lördag. På söndag valfunktionär hela lååååånga dagen, börjar 07.00 och när det är klart vet man ju aldrig. Fullmåne.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>