Blogg

Onsdag...

15.04.2015 18:39

....och tjillevippen som någon så käckt sa... Nu är det riktigt aprilväder må jag säga. Det är som det ska vara, regn och blåst i några dagar, sol och värme sedan. Det som är bra med sådant busväder är att man dels kan sitta inne (förutom hundpromenader) med gott samvete och sedan njuta desto mer när det blir fint.

Har vistats i rikets stad nummer 2 några dagar och umgåtts med syster och den oemotståndliga valpen Kasper, redan 3 1/2 månad. 

Vad som senast hänt är att pärlan (min bil, min 13 år gamla Astra), har fått lite makeover, nyservad, aluminiumfälgar, städad inuti, tvättad och vaxad. Så nu kan vi njuta av kommande turer. Det gäller bara att den går igenom besiktning på måndag 20 april. Brrr håll tummarna.

I söndags var jag tillsammans med goda vänner på konstrunda i Kind. Många duktiga konstnärer, både proffs och amatörer. På tal om konst så har jag också tillbringat en dag i Brämhult med min mentor Lisbeth, som håller på (med stort tålamod) att försöka inviga mig i akvarellens mysterier. Oj vad svårt, men kul.

Lite armband hinner jag i med emellanåt, ska nog lägga ut några till försäljning snart. Symaskinen har fått vila ett tag, måste ha lust att sy.

Imorgon blir det fika hos kompis på fm och på eftermiddagen måste jag gå till min frissa. Håret har blivit fööör långt. Älder kvinnor ska inte ha för långt hår (=min uppfattning)

 

 

 

Måndag ...

30.03.2015 17:52

.... och utanför en typisk vårdag... grått... urrigt.. men jag klagar inte, tycker att det är skönt med sådana dagar också.Det kan inte vara sol alltid,

Dagen inleddes, som vanligt,  men en hundpromenad. Idag var vi 3 + 3, Ebba Zigge och Freja. Häromdagen var vi 5 + 5, Polly, Molly Zigge, Ebba och Freja med respektive "mattar". Vilket härligt liv våra hundar har. Så även vi. 

Idag blev det sedan styrelsemöte med Veteranerna (FK:s). Hem efter ett trevligt möte och dags för ny promenad. Denna gången blev det en tur till Rya åsar, med Zigge och hans matte. Hem och lite lunch, kaffestund på Nordängsgatan väntade. 

Väl hemma igen dags för lite arbete vid datorn och sedan ny sväng med Freja, denna gången med Polly, Det blev bara en sväng runt dammen, där vi mötte, Ebba, Zigge, Dixie och Tibbe med "mattar". Nu får det bli lite soffhäng med lite Kumihimoflätning. 

Så kan en dag se ut i en pensionärs behagliga liv....

 

Vårsöndag ...

15.03.2015 10:24

... solen skiner och inte kan jag ha det bättre! Har nu varit hemma 1 vecka. Det känns jättebra. Jag älskar att resa och uppleva nytt. En del av resan handlar också om glädjen att komma hem efter en lyckad resa, träffa vänner och trivas hemma igen. Så med andra ord har jag det bra. Har träffat en del vänner och haft kontakt med en del. Det fortsätter nästa vecka, full fart som vanligt alltså,

Sedan vi kom hem har jag varit tur och retur med syrran och hämtat hem världens underbaraste lille Kasper, en cockerpoo, som håller på att acklimatisera sig och det går jättebra.

Några fikaträffar har det också blivit, vad trodde ni? Hundträffar så klart också, vi är allt från 2 hundar och fler på morgonpromenaden, jättekul.

Imorgon blir det tur till Göteborg och kusinträff, Freja ska få träffa kasper för första gången. Resten av veckan är i stort sett bokad med bl.a. kompisträff i Viared tisdag och annan träff på onsdag. Torsdag blir det besök på Textilmuseet med Veteranerna, det dyker säkert upp något ytterligare...

Söndag...

01.03.2015 21:41

.... och dagens utflykt med buss (som är en upplevelse i sig) gick till Machico, en resa på ca 1 tim. Vädret var tyvärr inte det bästa och så fort man lämnar Funchal blir det kallare. Nåväl vi tog en en liten rundtur i den lilla staden (som visserligen är nästa största staden på Madeira, men säger inte så mycket). Lite marknad var det när vi kom. Vi tog en fika och klädseln är verkligen blandad. Från päls och handskar till trekvartsbyxor. Vi titade på stranden (tom) som bestod av sand transporterad från Sahara. Det är nog det närmaste jag kommer Sahara.

Kommer knappt ihåg vad vi gör från en dag till en annan, men vi gör alltid något. Igår hade vi tänkt gå på vinprovning på Blandy's, men det hade stängt kl 13 och vi hade ju lyssnat/tittat på damernas 3-mil innan så vi var lite sena. Det får vi ta en annan dag. Men vi passade i alla fall på att boka taxi till nästa lördags tur till flygplatsen.

Vi har också tagit busen till Praia Formosa och sedan gått efter en jättefin strandpromenad bort till den lilla fiskebyn Camara de Lobos, ätit lunch där och sedan gått tillbaka till Praia Formosa. En dag tog vi en annan variant. Åkte med annan buss och gick av en bit ifrån Camara de Lobos, gick dit tog en fika och gick till Praia Formosa där vi åt lunch och sedan tog bussen hem igen.

Mycket buss blir det...och för det mesta går det bra att få ta med Freja. Men vi råkade ut för en busschaufför som var lite hysterisk (fast det kan ju inte män bli...) i alla fall fick jag betala avgift för Freja (19,50 Skr) och så skulle hon ner i väska. Ja jisses, ni skulle hört, han gjorde minsann bara sitt jobb och vi fick gärna ringa hans chef, Emmanuel hette han... Vi protesterade egentligen inte, men han gick igång när vi sa att vi hade åkt buss nästan i 3 veckor utan att betala för hunden... 

Så nu är jag beredd, stoppar ner Freja i ryggsäcken innan och har betalning färdig...

 

Lördag..

21.02.2015 10:21

... och idag blir det koll på Kalla kl. 13.00 och för övrigt en "vilodag". Första dagen som det är mulet och, det passar perfekt. Det blir, innan skidorna, lite tvätt och omvårdnad om min förkylning som nu går mot rätt håll. En fika på stan blir det säkert. Igår var det lite shopping, inte så mycket, men lite till smycketillverkning. Får nog bli liiite mer shopping innan vistelsen är slut även om det inte blir så mycket. Jag har sett en tröja... Fast annars känns det inte så modernt  här, varken kläder eller annat. Rätt slitet i bostadskvarteren och mycket avgaser. Fast en fantasisk natur när man kommer upp i bergen. Trots att blomningssäsongen inte riktigt börjat är det ändå mycket vackert. ner

Vi har också varit på en trevlig och lätt levadavandring, nu vet vi hur det ska vara. När vi kom fram till utsiktspunkten vad det kalla vindar. Det är stor skillnad på temperatur nere i Funchal och uppe bergen.

Jag har fotat dörrar i mängd och parti. På en smal gata ovanför "hamngatan" finns massor av målade dörrar. Har fotat över 40 av dom. Har inte hittat någon historia bakom, men ska kolla upp.

Vi tog buss upp till Botaniska trädgården, men vi fick inte komma in, trots att jag skulle bära Freja, oh nej, det var tydligen för papegojorna i bur längst ner i parken. Vi gick vidare till Orkidéparken och där fick Freja gå in om jag bar henne, inte så farlig längre.Vi har också åkt buss till ett stort köpcenter. Lunch med vidunderlig utsikt. Det är MYCKET vindlande och branta vägar. Det gller att sätta sig på rätt sida i bussen, fast ibland hjälper inte det. Freja får åka buss för det mesta. En gång blev vi stoppade men då blev hon nertryckt i en av ryggsäckarna (som snabbt tömdes).Skriver mer en anna dag. Ha de' 

Måndag...

16.02.2015 21:20

... och dagen har gått i botanikens tecken. Fast det blev ingen Botanisk trädgård för oss eftersom hundar inte får vara där, så är det att resa med hund. Man kommer inte in överallt. I Orkidéträdgården kom vi in i. Inte så många blommor nu. Buss upp och ner på vindlande vägar. Lunch nere i stan på Kyrkbackan.

Lugn kväll hemma med fotouppdatering och lite hemlagat. Tidigare dagar har vi bl.a. åkt ännu mer buss, vi åkte upp till Santo de Serra för att gå på marknad igår, men den marknaden kunde vi vara utan... Så det blev ett kort besök. Tyvärr skulle nästa buss gå 4 timmar senare. Vi slog på stort och tog taxi ner och hade en skön eftermiddag i marinan.

Va har vi gjort mer? Jo vi har haft en heldag med bil och sett stor del av ön. Många vackra vyer och stopp. bl.a. i Santana där vi tittade på "Trekantshusen".

Det har varit karneval i dagarna 3, men vi har väl inte märkt så jättemycket av det. Första kvällen var vi och kollade på paraden och det var sambatoner för hela slanten. Tydligen kommer de från världens alla hörn för att delta i denna parad. Men njae, inget för oss... ingen större sensation... Nerja hade bättre, då även när det gäller marknader så är Nerja bättre. Men tro inte att vi inte trivs, för visst gör vi det...

.

Nu har vi varit några dagar...

10.02.2015 21:50

   ... och dagarna går fort. Igår blev det en tur till Saluhallen, spännande med alla frukter och grönsaker samt alla fula fiskar... Därefter blev det ny rundtursbuss (biljetten gällde ju i 2 dagar). Vi gjorde stopp i den lilla fiskebyn Camara de Lobos och där blev det en sen lunch och promenad i byn. Lite inköp av livets nödtorft blev det där. Vl hemma i stan igen blev det till att traska uppåt med hund, inköp och ryggsäck. Lagom trötta stannade vi hemma.på kvällen. 

Idag har det varit strapatsernas dag... Linbana upp till Monet (lugnt och stillsamt - inga problem). Därefter påbörjades vandring nedåt, en mycket strapatsrik tur. Dåligt skyltat och vi tog en felaktigt för brant väg där vi fick vända tillbaka. Vi både klättrade och kravlade, har nog aldrig varit sååå rädd i mitt hela liv. Men så småningom fortsatte vi vandringen med branta stup på ena sidan. Jag var lite mör i benen och rädd för att snubbla. Gillar inte heller höjder på det viset. Men rädslor är till för att övervinnas. Men det blev ingen övervinnelse av den rädslan idag. Men vi kom ju ner ... Ikväll en trött matte med hund, som nu ska njuta av sömnens otium. Imorgon blir det en LUGN dag!

 

 

En dag...

08.02.2015 21:26

.. har vi varit på på den "grå ön". Bilder Vädret så där men definitivt inte som hemma... korta jeans, jeansjacka, nåväl, regnjacka på kortare stunder. Gårdagen var resdag. Lugn förmiddag, tidig transport till flygplatsen, tidig incheckning av väska och betalning av hund ikabinen (=mitt handbagage) kostar 70 Euro enkel resa. Efter lite mankemang (2 personer sena, piloten valde mellan att åka tillbaka från startbanan och hämta upp eller ta ut allt bagage för koll om det var bagage som inte skulle vara med), kom vi iväg 35 minuter försenade. Denna tiden kördes dock in och vi landade i tid i Lissabon. Försökte få Freja att kissa på toaletten men misslyckades. På nästa plan och vi landade i tid i Funchal. Transporten som skulle hämta kom dock inte (bilproblem) och det blev taxi. Mottagningskommitte vid lägenhet bestod av den som lämnade ut nyckel och 4 vänner. I säng trötta. Dag har blev det promenad till goda vännerna (nu kan vi snacka BACKAR). Efter fika där promenad till hamnen och ombordstigning på röda busslinjen. Vi åkte, gick av och på och njöt av många vackra utsikter, lunch och kafferaster... Helt gokänd "förstadag" även om vädret kunde varit liiite bättre, men helt OK ändå.

Oj helt plötsligt ...

27.01.2015 18:41

...har det blivit 27 januari. Hur gick detta till... Nåväl det måste ju betyda att jag trivs när tiden går så fort. Var på Trandared idag och fikade med goda vänner, vi fick goda hembakta semlor. Igår var det Brämhult som fick besök. Akvarellfärger och block med i bilen (ja Freja också förstås). Lisbeths tålmodiga instruktioner tillsammans med lunch ingick i besöket. Men OJOJ vad svårt med akvarell....nu pågår försök att se hur pigmenten blandar sig, MYCKET vatten säger Lisbeth....


Ibland blir det JÄTTEMYCKET fika. Men vad gör det, träffa goda vänner är aldrig fel. Kulturhuset har varit ett par av de senaste fikabesöken, Boulevard ett annat.


Men jag gör liiite annat också. Freja får sin beskärda del av tiden. Ibland har hon playmaten Polly här. Då är det FULL fart!

En kompis och jag gjorde ett njutbart besök på Abecitas konstmuseum för ett tag sedan. Lars Lerins foto, klart sevärda, liksom övriga konstverk. Vi fick en liten miniguidning av herr Swegmark himself. Gå gärna dit. 

Lite kortare resor i omgivningen, bl.a. i Sandsjön, Dalsöfors, Riddarebo och Dannike. Det sistnämnda innebar sömnad i kombination med mat och husrum och lite datasupport.. Några sminkväskor och necessärer blev resultatet. 

Ja så håller jag ju på med mina Kumihimoflätningar. Ett och annat armband och halsband blir det. Hugade spekulanter finns. Fast just nu gör jag ett koppel till Freja. Hon har ju bara 5 st innan. Hittar du inget armband eller necessär som passar (se länk på förstasidan), hör av dig så kan jag säkert göra något enligt önskemål. 

Nä nu måste jag sy om min ryggsäck i Stig Lindbergstyget. Den får anpassas till "datorhandväska". Eftersom Freja kommer att vara mitt "handbagage" på nästa flygresa får jag bara ha "handväska" utöver henne i planet."


Ha de gott du som läser...och du...lev HÄR och NU!


Trettondedagsafton...

05.01.2015 18:26

... en riktigt slö dag. Idag har vi hängt framför TV:n, lite hundpromenader förstås. En tur runt vackra Ramnasjön blev det på dagen. Där skrek svanarna för full hals. Lite Kumihimo blir det, elfsborrgsarmband, hundkoppel. Nu är det nog dags att sy lite igen... Får bli på tisdag då det blir tur till Brämhult. En ny löpare till köket i lite ballibatik kanske det kan bli... Har också läst bok av Lucifer (Carl Johan Vallgren) Skuggpojken, en spännande läsning.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>