Blogg

Bloggar inte nu

29.04.2021 11:59

Min tid på Bahia camping Santa Pola Spanien 2016

30.10.2016 12:49

1 oktober lördag

Checkat in och sitter nu med kopp kaffe på Landvetter med Freja i mitt knä.

Alltid lite joxigt genom säkerhetskontrollen, med hund och hennes ryggsäck, datorväska, jacka och allt som ska av och på. Men det charmtrollet, som jag har med mig, tas alltid om hand av supportrar, medan jag plockar ihop och tar på allt igen.

Ja då är vi på Kastrup, väntar på nästa flight. Jag tar en kaffe och en sandwich. Freja dammsuger golvet (mycket smulor här - av matte får hon ju inget).

Flygresan Köpenhamn-Alicante gick bra om än ngt försenad, bagaget tog tid. Så kl var 20.30 när jag var på Bahia Camping. Hämtad av Phil, Ingela och en överlycklig Kasper. Freja har ju inte löpt färdigt. Jag tror ingen på flygplatsen undgick hans ylande.

Efter en pizza och 1 glas vin (ja det blev nog 2) nere hos Ingela och Phil, har jag nu packat upp. Fått in det mesta i skåpen fast det lär bli lite omflyttningar. Husvagnen äääär liten och det hade jag fått info om innan, men det är ändå svårt att föreställa sig hur liten förrän man  är på plats. Kl är nu 23.30 och det är mycket varmt ute.

 

2 oktober söndag
Ljusnade 7.30, låg kvar tills 8. Toabesök och sedan frukost utanför residenset.

Dagen har gått i slapphetens tecken. Flyttat om lite i skåpen. Har fått sakerna jag skickade med syrran och lånat en TV av Phil. Det blev det genast lite mer fullt i skåp, men under sängen fick jag en del. Slår i huvudet ständigt i skåpet över bordet (obildbar). Suttit en liiiten stund i solen. Tagit siesta, både Freja o jag trötta. Blivit tillsagd av grannarna till Ingela och Phil att Freja inte får kissa på "gatan". Tydligen väldigt gnälliga och tror att de har köpt den platsen som de hyr. De har varit på Phils placering av bilen (under tiden han lastade ur). Nu blir det kålpudding hos Ingela och Phil.

3 oktober måndag
Kort morgonpromenad utanför anläggningen. Sedan fick Freja vara ensam när jag gick och gjorde morgonbestyr. Därefter gick jag till Aldi (mataffär) för att bunkra upp. Freja fick då vara med Kasper. Efter kånkande med kassar (varför bor jag alltid högst upp) och inpackning av varor förtjänar jag nu en kopp kaffe. Det gäller att hitta lösningar för compact living,

Lånade systers cykel och cyklade ner till havet och tog ett dopp. 

Dags för hundpromenad. Tänkte titta lite på TV (på datorn) - Kockarnas kamp, lyckades se halva. Sedan orkade inte mottagningen mer. Kanske får jag kolla om det inte är bättre att titta lite på dagen, kanske för hög belastning på nätet. Det blev läsning istället.

4 oktober tisdag
Morgonpromenaden blev trevlig. Fick sällskap och ny bekantskap, Gudrun från Vännäs med sin lilla fyrvägskorsning Nelly. Vad vore livet utan hund. Vanliga morgonbestyr, frukost, BT (Borås Tidning). Tycker att det är liiite för varmt, men det vågar jag knappt skriva. Nu har jag druckit 11-kaffe, nystat 2 hg garn (puh). Kort promenad, ätit lite lätt lunch. Siesta och sedan nystat 2 hg till. NU kan jag börja virka.

Har lånat en liten TV som jag tänkte ansluta till datorn. Får se om jag gör det tveksamt om det är idé när jag knappt kan se på datorn. TV:n i sig inte så mycket med, saknar antenn, än så länge...

Kasper på besök medan matte (och husse) uträttar ärenden.

Hatar gasspisar. Ska kolla på hos Kinesen om det finns liten elspis. Räcker med 1 platta + lång sladd så att jag kan stå utomhus. Fick besök av Gudrun (och Tobbe). Verkar vara trevliga och lättsamma personer.

Nu har jag sett 8:e avsnittet av den isländska serien Fångade (klar kl 23.45. så det bästa är nog att kolla efter kl 22.30 för då verkar de flesta sova).

5 oktober onsdag

Vaknade med ännu sämre rygg än de första dagarna. Får hoppas kroppen anpassar sig till sängen.

Morgontoa med Freja, sedan min, därefter frukost och riktig promenad med Freja. Närmaste omgivningarna utanför campingen inte roligaste. Men får se om jag kan gå lite längre och hitta bättre. Oj, nu kom jag på, tvätta mig och borsta tänderna måste jag ju göra.

Ja så då har jag virkat en african flower, blir inte så mycket handarbete, inte nu i alla fall, klibbigt. Varit nere hos "Kinesen", ingen kokplatta. Köpte bättre tändare dock!

Satt ute en stund på em men väldigt kvavt och varmt och FLUGOR.

Dålig WIFI på kvällen, inget TV-tittande på datorn. Wordfeud och FB är det som tekniken orkar ikväll...

Just nu tror jag inte det blir hemresa i januari, lutar mer åt tidigare...

6 oktober torsdag

Lite gråmulet, känns riktigt skönt. Har inte gått upp än och vet inte hur ryggen känns.

Residensets "rena" yta 110x77 cm + hall 50x50 cm. Tyvärr, känner jag efter några dagar, det är bara för litet. Slår i huvudet i skåp och dörr, är man fullvuxen så är man. Syrran sa att den var liten - absolut ingen skugga över henne, mitt eget beslut att testa. Men innan man sett och provat går det absolut inte att veta.

Men jag känner, nu när nyhetens "behag" är över, att camping i denna storlek och standard inte är för mig. Jag njuter inte tyvärr. Inte så mysiga omgivningar för hundpromenader, är bortskämd med den vackra naturen i och omkring Nerja

Nu har vi varit på inköpstur till Lidl, Aldi och Dìa. Mat och förnödenheter.

Kort kissesväng med Freja, 28 gr - liiite för varmt för henne (för mig med). Lite sen lättlunch. Nu, kl 15.30, ska jag se om jag kan få lite D-vitaminer. Jävla flugor!

7 oktober fredag

Gick in till centrum i Santa Pola, tog en kaffe americano med en churro, tittade runt lite i centrum och hamnen. På vägen hem är det en Mc D och det blev en påse med hem, hittade ingen trevlig restaurang i centrum. Orkade inte gå bort till serveringarna i hamnen. En prestation att gå fram och tillbaka i värmen. Sammanlagd gångsträcka idag 8,5 km.

Siesta. Fick inbjudan av Gudrun med make Tobbe på vin och lite tilltugg på kvällen. Trevlig kväll.

8 oktober lördag

Ingela och jag varit på marknaden. Idag är nog varmaste hittills. Inköp: en keps till Freja och en vid tunn klänning att ha i värmen. Ryggen ngt bättre, men promenader i värmen blir inte alltför bra.

Väl hemma hittade jag poolen!!!! Bakom staket och grindar, så jag hade inte sett den. Ett dopp med några simtag och kroppen är som ny, nästan i alla fall. Om en stund grillparty hos Ingela och Phil, 8-10 pers. Ska bara torka till lite...

En trevlig kväll med syrran, Phil och gäster (olika engelska och skotska dialekter...)

Jag har nu varit en vecka och konstaterar att jag nog stannar 1 månad totalt, lite för litet (jag är bekväm). Trevligt med lättsamma människor, men uppväger inte det primitiva lilla boendet och tråkig natur omkring.

9 oktober söndag

Söndag och gick upp lite tidigare för att kunna gå promenad innan det blir alltför varmt, Gudrun kom hit, skulle skicka bild med Messenger så det blev lite support… Nu har jag skrivit detta och har inte bestämt om det blir fortsättning på skrivandet. Håller på att leta resa hem till slutet av oktober… då blir jag ”göteborgare” i några månader.

Har pysslat lite med adress- och medlemsuppgifter Veteranerna. Flyttat foto korsan och tvärsan från tfn, dator o Flickr, skickat veckosammanfattning till mina vänner.

Sedan var vi personer som åkte till Gran Alacante och åt indisk buffé. Gott, mätt och belåten blev det en kopp kaffe i hemmets lugna vrå. Gjorde ett försök att sitta i solen, men puh säger jag bara. Blev en promenad ner till poolen, vevade 50 m, lagom skönt. Klämde i mig en rejäl bit melon. Nu hundpromenad.

Lugn hemmakväll i residenset. Eftersom jag slår i huvudet så ofta undviker jag sittplatsen. Sitter istället i sängen med 2 kuddar + ryggdynan från sittplatsen för ryggens bästa komfort. Vin, virkning och wordfeud.

10 oktober måndag

Lär vara helgdag idag. Jag går till syrran och köper tvättpolett av henne, 3 euro. "Lånar" tvättmedel och har tur, bara 10 min efter jag kom till tvättmaskinen blir den ledig. Allt i, här får man inte vara noga. Handdukar, underkläder, shorts och toppar - 40 grader, kör!

Lite molnigt, åh sååå skönt!

Satt hos Ingela o Phil på em och hemma sedan. Dåååålig WIFi. Satt på husvagnstrappen och läste. Bra med plattan annars hade jag inte kunnat läsa i mörkret.

11 oktober tisdag

Vaknade ca 7.30 som vanligt, VÄLDIGT fuktigt ute (och inne). Sover med öppen "stalldörr".
Gick en ny promenadväg i morse innan det blev för varmt, till saltsjöarna, ca 50 min. Såg massa flamingo och andra fåglar. Tog lite bilder, men lååångt avstånd.

En biltur till Santa Pola, lite vinshopping i en "Bodega nå’nting", här tankar dom direkt från tunnor till plastdunk, 2 l rosé och 2 l rött, totalt 6,10 Euro (inklusive 2 dunkar a 0.35 Euro). Kanske inte världens bästa, men ok, rödvinet lite tunt.

Färden gick vidare till Elche, stad i närheten, till största "Kinesen" jag varit i. Inga större inköp, men kunde inte låta bli att köpa 2 rullar bandgarn, 2,1 Euro styck, billigt. Kanske blir det någon kasse till. Nu 28 grader ute och då är det skönt att sitta i bil med AC.

Lugn hemmakväll. Kass WiFi - igen eller fortfarande. Har jag skrivit att man bara kan vara inloggad på en pc/platta/mobil i taget. Liter tjorvigt när jag ska in på datorn.

12 oktober onsdag

Idag var det kaninjakt uppe på området ovanför campingen, inte sjutton vågar vi oss dit upp då. Det blev saltsjöarna igen. Försökte få lite bättre bilder på flamingona. Hade med "riktiga" kameran.

Nu har jag suttit i 2 tim och försökt föra över lite bilder från dator o tfn till Flickr...inte lätt...Snart är det dags för lite boule (keps och vattenflaska gäller).

Det blev en trevlig eftermiddag med boule (knappt 40 svenskar) och social samvaro. Dock liiite för varmt. Freja var med och skulle vara tillsammans med söta fyrbenta Nelly. Men icke sa Nicke. Ser man matte hela tiden, så ropas det minsann... Det låter ungefär som hon skriker "mamma". Det sa de som var närmast och det har sagts förr av andra. Ringde syrran, som inte hade mobilen på, ringde Phil och syrran kom och hämtade lilla gaphalsen. Det blev 1-1 i vår match och jag gjorde inte bort mig.

Efter det en kall öl som belöning och siesta. En pratstund med Gudrun och Tobbe som ville bjuda på GT men precis då började det regna och jag fick gå hem och stänga. Oh vad skönt med lite regn. Då får vi hoppas det blir lite mindre kvavt!!!

Kvällen avslutades med lite "svensk" pubkväll i den kombinerade receptionen/baren. Lite tjöt med andra svenskar.

13 oktober torsdag

Regnade igår ikväll, inatt o på förmiddagen. Lunchpromenad med Gudrun och lilla Nelly. Uppehåll och skööön luft, lite mulet, men det gjorde absolut ingenting.

Tanken var att vi skulle på marknad i La Marina (en by ett par mil härifrån) på förmiddagen. Men det blev inställt pga regn, det blev istället lunch där, riktig engelsk fish and chips, syrran bjöd, tack.

Innan vi åkte lite överlevnadsinköp på Aldi. Nu en kopp kaffe och siesta. Har fått världens böldmyggbett 7-8 st. Har tvättat med mosqitoservetter. Får se om svullnaden och kliandet minskar...

Svenskarna ordnar cykeltur en gång i veckan på torsdagar. Men konstaterade förra veckan att det hoppar jag nog över. Två hade vanliga cyklar och resten elcyklar... inget för mig med lånad minicykel och dålig rygg.

14 oktober fredag

Klockan är nu 10.45. En härlig frisk solig morgon. Frukost, morgonpromenad, en kopp kaffe hos syrran. Phil åkte iväg för att hälsa på kompis en bit härifrån med övernattning, samtidigt som han lånar ett extra kylskåp.

Dusch med hårtvätt, nagelvård - det är ju helg! Idag blir en systerdag. 
Framåt lunch, vid 13-tiden drog vi (Ingela, Kasper och Freja) till Santa Pola. Vi gick runt en stund, mest fönstershopping. Lunch vid en restaurang vid hamnen, det blev en god sallad (kyckling, 4 sorters ost, rödlök mm) och öl.

Så småningom kom vi hem, vi flämtade nästan värre än hundarna, men kaffe och chokladkaka balanserade detta.

En skön och trevlig dag tillsammans med Ingela som avslutades med kex, ost och vin hos Ingela. Det blev en TV-kväll med lite Criminal Minds och BBC news.

15 oktober lördag

Frisk skön morgon igen. Åh vad jag saknar mina mysiga balkongfrukostar.

Freja o jag gick ner till marknaden och gick runt, behövde från marknaden, väskor, skor scarves, portmonnäer fanns det gott om, men har sett dom förr. Kläderna ska vi inte nämna ... ja visst fanns det ngn snygg topp, men inget för långa personer. Nä det blev en kopp 11-kaffe med svenskgänget som har ett långbord reserverat bredvid marknaden. Innan jag gick hem kom jag på, att jag nog behövde en klocka. Lite fina vindruvor blev det också. Nu lite lunch och siesta. I kväll blir det kinamat.

Lite fel proportioner och färger, svart och rostfritt och klocka lite större än bilden visar.

Har fått ett antal myggbett, modell böld, men har inte sett några myggor, så det lär inte vara tigermygga i alla fall, men järnvägar vd det kliar. Syrran har salva, men har ändå lyckat riva hål på ett par på natten.

Biljett bokad till Sverige och Landvetter den 27 oktober och då blir jag V Frölundabo några månader, med nerslag i Borås lite då och då och jag hoppas att jag får besök från Borås också, sängplats finns.

Ser nu när jag läser igenom att jag har lite tempusväxlingar, men det får ni stå ut med. Ibland skriver jag vad som hänt och ibland vd som händer för stunden när jag skriver.

Ska se om jag kan får ihop några fler rader kommande vecka.       

På väg till Guardamar och kinarestauranten Nanking. En 3-rätters meny inkl 1/2 flaska rödvin 8 euro. Då ingick även den klassiska lilla likören efteråt... som inte var sååå liten. Lite Skype med Ann-Kristin hemma. Lite dålig mottagning, så vi var lite suddiga båda två...

Läste en stund och gick på kvällstoa ca 23.15. Släckt på damtoan, tänt på herrtoan, alltid likadant. Det är väl frun som släcker åt mannen hemma... Tyst och lugnt överallt, inga sena kvällar här inte.

16 oktober söndag

Morgontoa vid 07.30. Tyst och lugnt överallt, inga tidiga morgnar här inte. Efter frukost fäste jag lite trådar på African flower. Läst i skuggan, tjötat lite med grannen Katarina. Försökte få med mig Freja på, åtminstone en liten, promenad. Men hon vägrade, kiss och sedan tillbaka. Lurade dock med henne på liten promenad för att se om Gudrun och Tobbe var hemma, men de var ute på cykeltur =inga cyklar hemma. Synnerligen tråkig dag!

Läsning på em mest i skugga, liiiiten stund i sol... hur orkade jag förr... Dagens mat blev hämtpizza. Pizzavagnen är här lördag och söndag. Därefter TV-kväll hos Ingela o Phil. Frågesport och X-factor. På engelsk kanal så klart.

17 oktober måndag

Ingela iväg till tandläkaren, 09.30, en lös plomb. Jag gick ner till receptionen = fungerande wifi. Därefter marknadsbesök, igen! Det är stor marknad lördagar, mindre måndagar. Nå't ska man ju hitta på. Hittade faktiskt 2 ärmlösa blusar för en spottstyver, 2,99 euro styck. Det blir väl sommar igen hemma... Träffade Ingela, hon blev avsläppt av Phil efter tandläkarbesöket.  Det blev sedan 1 öl på marknadsbaren, + ett par tapas som ingår. Väl hemma i residenset, efter en så rask promenad som var möjligt i värmen, blev det siesta.

Kl 16 var det indonesisk köttgryta hos Colin och Treijnie. Mycket gott och mycket trevligt. Hemmakväll med bok. Varmt i residenset. Takfönstret är öppet, lilla fönstret vid "spisen" och stalldörren. Luften rör sig inte. Sover sämre än vanligt, saknar sval nattluft.

18 oktober tisdag

Regn, det blev snabb morgonkiss för Freja, lika snabb tur till toa för mig. Kl är 07.15 och kolmörkt. Kryper ner i sängen igen, Wifi-mottagningen ok och lyckades spara ner BT. Dags för frukost. Fuktigt, fuktig plats vid bordet, fuktiga kläder. Fuktig handduk och jaja får väl torka mig med lilla handduken efter duschen.

Promenad på fm, lite småmolnigt och perfekt för promenad. Ingela, Kasper, Freja och jag gick en timme. Jag försökte hitta lite fotomotiv. Inte lätt, men några hittade jag.

Lite fika, därefter med Ingela o Phil till kinesen i La Marina (lite större). Dom köpte klämmor mm till förtält. Jag köpte hunddress till Zigge.

Hemma igen och lite sen lunch. Siesta. Lite tjöt och sangria hos Gudrun och Tobbe. Därefter dagens nöje, nåja nöje hmm, bingo i poolens bar. Ca 40-tal pensionärer hade samlats. Gudrun, Tobbe, Ulla m fl av de svenskar jag träffat (och spelat boule med, lördagsfikat på marknaden med) var där. Ett glas rioja a 2,6 € inte fel. Annars var det inte sååå kul...
Blev ett stopp hos Ingela o Phil på vägen hem. Phil satt inne och såg på TV, Ingela virkade ute. Skön kväll.

19 okt

Onsdag, idag är det boule, men ska senare på lunchutflykt till ngt som heter Manor, ca 1 timmas bilfärd inåt landet. Hoppas på lite vackrare vyer. Nu har jag uppdaterat lite foton och mailat. Dags för lite 11-kaffe.

Turen gick genom kargt, bergigt, beigebrunt, skräpigt landskap. Väl framme vid restaurangen som låg "in the middle of nowwhere" fanns redan vänner till Phil. Så totalt var vi 8 personer i vårt sällskap och förutom oss var det flera andra gäster. Mitt ute i karga landskapet. Av någon anledning fanns det en stor pool utanför. Kanske fanns det rum att hyra... Vi åt i alla fall gott.

Tillbaka på campingen gick vi en kort hundpromenad, mat till Freja och därefter en kopp kaffe hos Ingela o Phil. På väg till dom lite tjöt med CG o Kristina. Dom skulle gå ner till baren/receptionen, onsdag = pubkväll. Freja fick vara kvar hos Kasper och jag hängde med.

Jag hade några trevliga timmar med CG och Kristina och ett trevligt par från Falun. Såg första halvlek av champion leguematchen Barcelona-Manchester United. Zlatan inte med, 1-0 i halvlek mål av Messi. Men oj vad dom ramlar och får sååå ont och vips 14 sekunder efter fallet helt återställda igen. Den medicinen vill jag ha för min rygg, eller är det kanske lite Johaugsalva. Hem till residenset och 00.20 lyckades jag äntligen ha sett hela sista avsnittet av Fångade.

20 oktober torsdag

Mulet men skööön temperatur. Gick, efter frukostbestyr, ner till receptionen. Inget wifi alls i residenset. Där var det wifi och jag läste och besvarade lite mail och kollade FB. Passade på att se färdigt Dicte från förra veckan.

Satte sedan på en tvättmaskin. När den gått igång, visade det sig att jag hade sett fel på displayen och valt 90 graders program. Alla kläder klarade sig och höll storleksmässigt, men underkläder var rosa (=i stort det enda jag hade med som var vitt). Jaja värre katastrofer finns.

Åt sedan lunch hos Ingela och Phil och hoppades tvätten skulle torka på deras vinda. Grått var det på himlen. Ingela och jag gick på promenad med hundarna. För säkerhets skull plockade jag in tvätten (halvtorr) och la i deras förtält). Det var tur för halvvägs på promenaden kom det skyfall, och då menar jag skyfall. Vi var dyyyyngsura in på bara kroppen. Det regnade säkert i ett par timmar med rejält åskväder. Det blev läsning resten av kvällen.

21 oktober fredag
Byxor, topp, skor och koppel dyngsurt fortfarande. Ska efter hundpromenad och frukost försöka få bort rödfärgen på fötterna (kände inte för att duscha igår kväll...).
Försökt bli av med rödfärgen, men inte lyckats, får nötas bort.

Var en sväng hos Gudrun och Tobbe och tjötade lite och en kopp kaffe. Har sedan försökt ladda upp lite bilder via receptionens wifi... men tji.

Tog en promenad bort till närmsta överlevnadsställe, McDonalds, fredagsmys haha. Tillbaka i residenset nya uppladdningsförsök av bilder. Lyckades få upp några bilder. Sedan kom Ingela och de behövde lite skrivar- och scannersupport i deras residens. Till slut med mycket mankemang lyckades vi ladda ner drivrutinerna till bägge deras laptopar. Får ta den trådlösa konfigurationen sedan. Tills vidare får dom använda kabel.

22 oktober lördag

Dagen inleddes med sedvanliga morgonrutiner. Det blev hårtvätt och vädret var hyfsat idag, det blev en stund i solen med en bok hos Ingela o Phil. På em var det dags för barbeque hos Ingela o Phil. Phil hade hållit med förberedelser hela dagen. Vi skulle bli 9 st och det snålas inte med mat och dryck. Kyckling, korv, hamburgare, grillskivor, sallad, potatis snacks, oliver mm, rosévin, rödvin, cava. Rose och David bidrog med god paj, Colin and Treijny hade med vin.. Paul o Elaine kom lite senare och hade med vin.

En trevlig eftermiddag från ca 15. Kl 22 var jag nöjd och tog med mig Freja och gick hem till residenset. Lite läsning och Wordfeud.

23 oktober söndag

Idag blev det en tur till Quesada och en stor marknad. Vi skulle åka 10.30 ... Jag var i alla fall klar då, men inte andra... nåväl. Vi kom så småningom till en stor marknad. Det visade sig att jag hade tagit på mig spenderbyxorna… det hade jag ingen aaaaaning om. Så det blev en långärmad tröja, stor fleecepläd (lovar - hade iiiiingen innan... ok då några stycken, ingen stoor turkos i alla fall). Freja fick en liten leksak...

Varmt var det i alla fall så det förslog. Som tur var hade många av försäljarna spänt upp solskydd.

Efter några timmars vandring var vi nöjda (Freja var nöjd lååångt innan dess, såklart jag bar henne, 27 grader). Dom började plocka ihop så smått vid kl 13.45 och det var slut kl 14.00. Häftigt hemmabygge på parkeringen

På vägen "hem" stannade vi för fish 'n chips, ”take away” och hade picknick utanför bilen i skuggan. Hundarna var ju med. Tillbaka på Bahia Camping vid 16-tiden, uppackning av inköp och en kopp kaffe hos Ingela och Phil.

Lite senare besök hos Gudrun och Tobbe för lite trevligt tjöt, ett glas vin och lite choklad. Freja snokade som vanligt efter ätbart och jag fick ställa undan lite skålar och stekpannor.

24 oktober måndag

I natt var jag bara tvungen att gå på toa 03.15... Låg först kvar i sängen, tänkte som en god vän sa en gång, att om jag väntar en stund kaaanske det går över. Men nää. På med byxor och tröja och ner till stället. Tillbaka i residenset och försökte sova några timmar till, blev BT istället och en bok. Somnade tydligen en stund. På morgonen: Allt, precis allt, är fuktigt! Gnällig - jag, nä inte då!

Gudrun kom förbi med sin IPhone, ville ha hjälp med att skicka foto som MMS. Hon hade satt på mobiltrafik och roaming, men gick ändå inte. Letade bland inställningarna, men hittade inget som kunde förklara varför det inte gick. Jag kan om skicka jag vill med min eminenta Samsung. Men använder det sällan i utlandet, bättre att maila. Kanske ngt med vad hon har för abonnemang... kommer inte på vad...Iphone hmm...

Idag har det varit kvavt och varmt hela dagen, satt 10 min i solen, några timmar i skuggan, några timmar i husvagnen med så mycket tvärdrag det som det gick. Mått lite illa, troligen värmen, jag dricker ordentligt med vatten. Läst och spelat wordfeud, försökte virka men garnet klibbade fast. Hundpromenad i skuggan bort till McDonalds. Syrran förbi en stund. Mulnade framåt em. Lite svalare vind...

25 oktober tisdag

Regnat i natt, men järnvägars vad kvavt. Fullkomligt flutit bort i "sängen". Kort prommis sedan dusch. Nu ljusnar det senare på morgonen, höst även här. Raindrops keeps falling... mörkare tider och regn. Ja men då kan jag ju likaväl vara i ombonad lägenhet. Vill nog hellre åka söderut när det har vänt och går mot ljusare tider. Det blir bara mörkare här också. Visserligen varmare... än så länge.

Kl 11 åkte jag på utflykt med Ingela o Phil. Vi åkte till goda vänner till Phil, Jack och Maureen. De har ett hus ute mitt ute i bushen en bit från en liten stad som heter Sax. Vi bjöds på typical english stew, trifle (jelly, vaniljkräm och grädde på toppen), sedan en engelsk fruktkaka. Framåt 16-tiden drog vi vidare till en annan av Phils vänner, John, som bodde närmare Sax.” A cup of tea and some biscuits” (kaffe till mig). En trevlig stund. Han hade 4 katter i varierande ålder...

Väl ”hemma”, gick jag ner en stund till poolhuset där turnering i One Card pågick bland svenskarna. Följde med Gudrun och Tobbe hem. Dom, tillsammans med Ulla och Tommy, lärde mig att spela One Card. Ett glas vin blev det också.

26 oktober onsdag

Sååå kvavt och mulet. Satt hos Ingela och Phil på fm och läste. Kl 14 drog vi till Elche för middag på spansk restaurang.  Det blev 3-rätters med vin. Tillbaka på Bahia camping och hundarna som varit i husvagnen under tiden. Jag är inte van att dricka vin på dagen, blev lite trött. Gick hem och slappade en stund, men det var bastu i residenset. Så jag tog itu med packning istället. När jag var klar, blev det några vändor till Ingela, med lite saker jag köpt, bricka, skärbräda, hushållspapper, flaska vin, frysta hamburgare, schampo, duschkräm, tvål mm. Avslutade med en stund på deras uteplats med ett glas rosé.

27 oktober torsdag

Vaknade tidigt, var på toa. Gick en sväng med Freja. Packade det sista, åt lite ost och digestivekex, det var det som jag hade kvar. Bort till Ingela och Phil för en kopp kaffe.

Sedan dags för avresa till flygplatsen i Alicante. Inte så långt. Skulle vara där 3 tim innan eftersom jag reser med hund. Gick till incheckningen. Inte öppet än. Letade reda på KLM:s kontor för att betala för hunden så länge. Men kunde inte betala förrän jag checkat in. Tillbaka till incheckningen som nu öppnat, 3 före i kön. Fick dock inget boardingpass när väskorna mottagits, måste visa kvitto för betald hund innan det lämnades ut. Tillbaka till KLM för att betala för Freja 55 Euro. Åter till incheckning för att få boardingpasset. Sa hej då till Ingela och Phil. Så gott att dom var med, i vanliga fall får jag ju fixa detta själv...

Bara säkerhetskontrollen nu. Gick utan mankemang efter sedvanlig upplockning av dator och surfplatta. Först jag igenom, sedan Freja. NU en välförtjänt kopp kaffe och macka. Tiden gick ganska fort och vi gick på planet i tid, men sedan fick vi besked om att det var kö i Amsterdam. Så istället för att cirkla runt där och vänta på landning uppsköts starten 20 min, miljötänk bra. Men hjälp! Det som bara var 40 minuter för att byta plan, krympte helt plötsligt till 20 min.

Sprang som en tok med Freja i ryggsäcken på ryggen och ryggan med datorn i näven. Vi blev tillsagda att omedelbart bege oss från gate D3 till B28...en bit. För att, genomsvettig, komma fram och få besked om att avgående flyget till Göteborg försenat, som skulle gå 16.20, var försenat till 16.45. Vi blev till slut bara försenade 15 min. Nu är bara att hoppas att väskorna kommer med...

Det gjorde dom förstås inte, väskorna alltså. Får hoppas dom kommer imorgon. Några som jag kunde lite på att dom kom, var mina vänner Albertssons som körde mig till V Frölunda.

Med facit i hand, hade jag ju kunnat ta buss och spårvagn, nu när jag inte hade bagage, men DET var inte vad jag hade hoppats på. God natt.

28 oktober fredag

Sovit gott i skön säng. Gått en härlig promenad med Freja. Ringt KLM. Väska nr 1 har kommit till Landvetter inatt, väntar på väska nr 2 (mina kläder, necessär mm). Får hoppas dom dyker upp under dagen. Nu ska jag gå till närmaste mataffär här, Lidl. ICA får jag ta nästa vecka när jag hämtat bilen.

Fick samtal från Landvetter ca 19.20 om att nu körs väskorna därifrån och dom är nu framme hos mig.

Tack för denna gång, kanske blir det ngn ny berättelse någon annan gång.

 

 

Dåligt med uppdateringar...

21.03.2016 09:47

Här händer inte mycket och kommer nog inte att göra när det gäller "bloggandet".Har fullt upp IRL (i verkliga livet) så det blir bilder som kommer att uppdateras här (via Flickr).

Dom flesta har numera antingen FB eller Instagram, vilket går snabbare och enklare att uppdatera. Sedan går det ju alltid att ringa, messa eller maila mig för personlig kontakt eller som mitt förstaval är, att ses i verkliga livet, IRL

Måndagen den

07.12.2015 15:31

Ja så är vi en vecka in i december. November gick fort då det var ovanligt fint väder för årstiden (ja förutom stormen Freja som drog in några dagar den 8 november). Men december har inte levt upp till att vara vintermånad, blåst, regn och mer blåst, Gorm ochh Helga har bidragit med eländigt väder. Idag har det dock varit fint och solen har varit framme.

Annars har jag suttit klistrad vid symaskinen och sytt necessärer, inte till stor nytta, just nu i alla fall. Det var julmarknad (Knalleslöjdarna) i lördags och jag hade förhoppningar om att bli av med necessärer, armband, bokmärken och decoupagedekorerade blockljus. Men det satte ovädret Helga stopp för, tunnsått med folk som utmanade vädergudarna. Det fanns mycket fina kvalitétsprodukter att köpa för hugade, halmslöd, svarvade skålar, stickat mm.

Men det blir väl fler marknader i vår...

Nu blir det sypaus ett tag, ligger efter med bokläsning. Det har kommit så många nya böcker. Har dock läst en och annan, den bästa nu har varit "Konsten att höra hjärtslag", rekommenderas verkligen. 

Det har också varit jubileumsfest med Knallekviltarna.Trevlig fest med många trevliga aktiviteter och lotterier.. 

Idag och igår har jag uppdaterat medlemslistor, suttit och petat med utkast till vårens program i Veteranerna. Det tar sin lilla tid.

Nu fick jag titta efter i min kalender vad annat jag har hittat på. Jo vi var och åt julbord med vår förening för f.d. arbetskamrater. Vi besökte Gräfsnäs Slottskafé. Rekommenderar ett besök där, ligger jättefint vid sjön Anten, säkert ännu finare på sommaren. 

Lite "roliga" tandläkarbesök, blir en krona till jul, jaja det gäller att ha kul för pengarna. Tupperwareparty (jo dom finns fortfarande), hundvakt till Kasper plus ett antal fikaträffar i olika konstellationer, styrelsemöte. Så tiden går om jag säger så.

Så glömde jag, Freja har nu uppnått den aktingsvärda åldern av 2 år och ska tydligen räknas som vuxen. Men jag vet inte om hon vet om det.

 

 

Tisdag grå november...

03.11.2015 18:05

 

...och jag sitter vid symaskinen, har Freja i knät och passar på att uppdatera medlemslista mm i f.d. jobbets veteranförening. Datorn står ju jämte symaskinen...

Lite nya foton har jag lagt in, höstbilder så klart. Detta är  nog den vackraste hösten i mannaminne. Jag får behärska mig för att inte ta bilder på ALLT. 

Sedan har en vänninna och jag varit i Dubai på sight-seeing. Mycket spännande och ett digert utflyktsprogram. Det innebar att jag känner att jag har sett allt jag ville se i Dubai. Utflykter gick även till Abu Dhabi oh Sharjah. Foto finns här

Förutom en lättare förkylning mår jag bra.Har gått några gånger på vattengympa i badhuset, men lägger ner och går istället och simmar några gången på arenan. Där är fräschare, inte så mycket folk och jag kan gå på dagen. Jag har blivit lite bekväm på så vis att jag inte har någon större lust att gå ut på kvällen och vattengympan är på kvällarna, trååångt och lite äckligt i duscharna tycker jag...

Nä nu blir det hundpromenad och sedan sjunka ner i soffan framför TV:n men med en bok, just nu läser jag 3:e boken av Lena Matthijs. Kan rekommendera hennes böcker...deckare förstås och miljön är Borås, Ulrichamn och närområden.

 

Tisdag...

08.09.2015 11:57

...och jag har suttit och gjort lite bokmärkesmallar på förmiddagen. Nu ska dom lamineras och skäras, men det får bli senare. För nu får det bli lite lunch och en hundpromenad. I eftermiddag blir det fika och tjat i Svaneholm, en promenad blir det också. Det gäller att passa på att vara ute nu dessa underbara höstdagar (även om jag som hundägare är ute alltid)

Vi fick en fin augusti och på det hela taget en hyfsat fin sommar ändå (även om alla kanske inte håller med mig), i alla fall för oss som aldrig har semester, men alltid After Work och lediga jämt. Ja ledig och ledig, det vet väl de flesta som känner mig, att jag inte är så mycket för att vara ledig = inte göra något.

Så dagarna fylls bl.a. med sömnad, umgänge, skogs- och stadspromenader. På tal om stadspromenader. I söndags var vi på guidad visning av årets No Limit,  Har ni tillfälle så rekommenderar jag verkligen en sådan. Visst kan man gå efter karta (finns på biblan och turistbyrån), men det ger så mycket mer att gå den guidade turen.

 

Sytt har jag också gjort, då mest necessärer och sminkväskor, men även en slags flerficksnecessär som heter Bionic Gear Bag (googla gärna). Där gäller det att ha tungan rätt i mun. Förra helgen deltog jag i Boråstorpets höstmarknad tillsammans med en väninna.

 

Tisdag..

11.08.2015 12:40

... och jag har nyss kommit hem från "höstens" första styrelsemöte med Veteranerna (Försäkringskassan i gamla Älvsborg). Igår var det blandade aktiviteter, dels medhjälp av hängning tavlor inför väninnas utställning Vänga kvarn, väl värd ett besök ((https://vangakvarn.se/konsten.html)

Idag kommer det lite fint sommarregn, då passar det bra med lite arbete vid datorn. Uppdatering av Windows 10 har skett och jag tycker nog att det har blivit avsevärda förbättringar gentemot 8.1-versionen.

Annars har det som vanligt, varit massa kortare och längre turer inom Sverige, längst till Åhus och Bromölla, några kortare till Hofsnäs och Holsljunga. Hofnsäs innebar besök på Matens dag och Holsljunga var Knallekviltarnas årliga utställning.

Närmast på tur står ett besök hos goda vänner i Mellbystrand som jag ser fram emot. 

Ni får ha det så gott, än är det SOMMAR!

 

Sommar, sommar och sol...

23.07.2015 17:37

Nja ibland i alla fall. Det går an för mig som inte jobbar, men jag tycker synd om de som har semester och så väl behöver lite sol och värme. Men det är som det är, inget att göra åt. Jag försöker alltid komma ihåg vad jag gjort sedan föregående notering (kan nog inte kalla det blogg, då ska nog jag nog skriva lite oftare.... fast vem vet, kanske inte som många som läser). Då får det bli en liten minnesbeskrivning för mig själv.

Kan börja med att backa till midsommar. Då bar det av med syster till ön Hyppeln i Göteborgs norra skärgård. Vi firade tillsammans med HYC, trevligt samvaro, god mat och musik. Vädret helt OK också. Fikabesök har det varit av goda vänner i omgångar, egna fikabesök hos andra, bl.a. i Riddarbo och Dalsjöfors. Så klart har det varit lite dator- och mobilsupport hos några stycken, kul att jag fortfarande hänger med någorlunda och är eftergfrågad. 

Symaskinen har inte fått vila helt, några necessärer, både beställningar och faktiskt till mig själv också. Köpte fint tyg vid besök i Skytteklev vid Vänern som förutom 2 snygga soffkuddar, även räckte till necessär och sminkväska till mig.

Jag far runt och umgås med vänner, i veckan har det blivit besök både vid Ömmern, V Frölunda (därifrån tur till Hönö, Öckerö och Fotö med fint väder. Hann också med en kopp kaffe och lite tjöt i Torslanda.

Idag fick vi ta en vilodag för Freja var trött efter den lilla turnén på 2 dagar och 3 hem,varav 1 med glada valpen Kasper. Så idag har det blivit lite fotoöverföring och säkerhetskopiering och nu uppdatering av hemsida. 

Hörs snart igen med förhoppningvis lite bättre väder att berätta om.

Söndag och ...

14.06.2015 11:59

... dagen efter... vad då? Jo prinsbröllopet förstås. Nu är jag inte så jätteintresserad, men jag gillar vårt kungahus, som är bra representanter för Sverige. Skulle vi ha politiker som inte är utbildade för detta, är jag inte lika säker på att det skulle bli lika bra. Kosta skulle det göra oavsett. Ingen kan väl ändå säga att det inte var fint igår, fast jag såg bara vigseln och lite till. Det räckte för mig.

Annars har det varit fullt upp som vanligt (?). Hälsat på "gammal" god vän i Linköping, trevligt skånebesök, träff med "gamla" kompisar från Ulricehamn, studentfirande (ja inte jag förstås, nu är det goda vänners barnbarn), Lite besök i Dannike hos vän med lite decoupage på ljus, m m. Ja det blev det lite datasupport också. Några elfsborgsmatcher har jag också sett på Arenan.

Nu har också sommaren kommit till slut, visserligen inte världens varmaste väder idag, men helt OK. I Annelundsparken blommar det för fullt med azaleor, rhododendron och nu börjar pionerna också komma igång. Sverige ÄR vackert!

Nu är det snart midsommar och då hoppas vi på hyfsat väder för utevistelse. För vår del blir det nog en tur till en ö i Göteborgs skärgård.

Tisdag...

26.05.2015 18:54

... och äppelträdet utanför mitt sovrumsfönster blommar så smått nu. Men oj vad kallt det fortfarande är. Jag har inte satt ut balkonglådor ännu, men imorgon trotsar jag nog vädergudarna och planterar. I lilla drivhuset på balkongen växer det dock, tomaterna börjar blomma, salladen sticker upp och smultron och jordgubbsplantor blommar också.

Igår blev det en tur till Linköping till en kär "gammal" vän. Vi hade en trevlig dag och våra hundar kom mycket väl överens. Idag har det blivit lite fotohantering vid datorn, många fina tulpanbilder från Linköping och en del fina bilder från Nääs slott i lördags. Eftermiddgsfika blev det i kvarteret och sedan lite support med mobilabonnemang/mobilköp.

Syrran har varit här och lille Kasper växer så det knakar, nu snart 5 månader och han har växt om Freja i storlek. Nu väntar trivseldag i Brämhult på torsdag och nästa vecka blir det trevligt besök från Skåne. Då blir det full fart (som vanligt alltså).

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>